Wednesday, November 6, 2013

TRIP TO SINGAPORE 3 DAYS 2 NIGHT (part 1)

Assalamualaikum and heyy guyssss
Trip to singapore with my buddy Hidayu mmg best ~~~~
kami pergi sana tak sampai rm1K ....

what we got?
bile review tour guide smpai 1000 but stay in Johor only..

So, disebabkan saya dah pergi why not im sharing with you guys mcm mana kami plan..
budget ala student...but still u get the first class trip..gitu :D

#planning


yes..kami pergi dengan flight ~~ and even we got a chance to stay at Singapore..
guysss Frangrance hotel is one of budget hotel but seriusly so comfortable...love their services...
Sbb kami pergi berdua so soal hotel tak jadi masalah...


time ni Air asia buat promo... flight pergi balik dr LCCT to Sg with Fragrance hotel 3 days 2 night only costs rm380...mana nk dapat..so jgn ckp Air Asia suke tipu..krunk kne pndai cari...

even dulu pernah tgok Air Asia buat promo pergi balik kl-Bandung rm150...murah gilleee !!!!

ktrunk dah plan awal2 beli  tiket dr Malaysia...
1) USS-email then print je dekat org tu...bawak tiket tu pegi USS (rm155 drpd beli dkt sana rm180 ..cekik)
2)Garden bay + Dolphin lagoon + Underwaterworld ...-beli time Groupon offer -cebu air tour (rm88)

Sampai sana kami just naik bus +MRT ....
mmg senang gile public transport dekat sana...
kalau u guys nk tahu lebih lanjut t i will explain it...number bus..trun mana...and even x tahu just tanya je public dkt sana..They are so good..
One thing Sg is safe..so dont worry


ni tiket MRT die...jgn risau public transport diorg sgt okay..efficient..
even time pegi chinatown bukak2 pintu MRT trus nmpak org jual brg..hahhaah







ni at the top of marina bay...gileee bak anggg..tinggi nk mampusss !!!!!

serius cntik gile





ni mmg tak sangke ada air terjun..mcm ape je kan..gile2 hebat...







2 comments:

nuna syana said...

sungguh cantik n menarik la... buat nuna membuak2 rasa nak pergiii :)

Ainaa~ said...

yes yesss ~~~~ hari tu sy pergi dua org dgn kwn aje... kalau pegi rmai2 lg best~~ jgn lupe pegi garden bay... tgk air terjun :D